Introductie

Welkom op de website van L.V.V. LugdunumLugdunum is opgericht op 14 mei 1919 en telt 680 leden en 50 donateurs. Het tenue bestaat uit een groen shirt en witte broek. Door het groene shirt wordt Lugdunum ook wel “de kikkers” genoemd. Toevalligerwijs ligt het complex ook nog in de Kikkerpolder.

Lugdunum staat er goed op binnen de regio. Kijk naar onze topnotering voor een van de beste websites van de omgeving en het door velen bewierookte sportcomplex.

Bij binnenkomst van het complex zal men verrast zijn over de uitstraling van deze accommodatie. Een prachtig overdekte tribune met een radiokamer die tevens dienst doet als commissiekamer. Deze bevindt zich tussen de tribune en ziet uit over het hoofdveld. In het gebouw van deze tribune bevindt zich tevens een massagekamer, 2 kleedkamers, een tweede commissiekamer en een ruimte voor onze complexbeheerders. Op het complex zijn tevens drie speelvelden met een volledige lichtinstallatie, waarvan een grasveld en twee kunstgrasvelden, aangelegd in de zomers van 2014 en 2016, welke aan de nieuwste (milieu-) normen voldoen, en een prachtig clubgebouw met een bestuurskamer en een sponsorhome aanwezig. De vereniging heeft totaal 8 kleedkamers ter beschikking. Lugdunum is een voetbalclub met zowel een zaterdag-  als een zondagafdeling, een florerende Jeugdafdeling, vrouwen- en meisjes en zaalvoetbalafdeling. Kortom voor een ieder wat wils.

Lugdunum is nog een echte amateurvereniging met ongeveer 172 vrijwilligers welke over de verschillende commissies zijn verdeeld. Het is uniek dat alle ereleden van onze club wegens hun enorme verdiensten een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. In de hoofdmacht van Lugdunum en in overige selectieteams, spelen zoveel als mogelijk spelers die uit de eigen jeugdafdeling zijn gekomen. Lugdunum is een familievereniging. Het komt wel eens voor dat vier generaties lid zijn van de LVV Lugdunum.

De vereniging Lugdunum heeft 12 seniorenteams (verdeeld over de zaterdag en de zondagafdeling), 2 vrouwenteams, 15 jeugdteams, in alle leeftijdsklassen, en 16 zaalvoetbalteams, waarvan 4 vrouwenteams, die in competitieverband spelen. Jeugd is en wordt een steeds belangrijker factor binnen de vereniging.

Ook dit jaar is de commissie werving en behoud (WeB) weer activiteiten aan het ontplooien om onze jeugdafdeling nog groter te maken. Dit gebeurt onder deskundige leiding. Lugdunum heeft een samenwerkingsverband met de Leidse Studenten Vereniging (LSVV'70) bestaande uit 5 teams.
Daarnaast hebben wij een zeer actieve Jeugd Recreatie Commissie (JRC) die gemiddeld iedere maand wel een activiteit organiseert voor de gehele Jeigdafdeling.

Lugdunum bestaat nu ruim 96 jaar. Het zaterdag 1e elftal is twee seizoen geleden gepromoveerd en speelt momenteel in de tweede Klasse en het 2e (selectie-) elftal in de reserve Vierde Klasse. Vrouwen 1 is afgelopen seizoen gepromoveerd en speelt dit seizoen 2016-2017 op zaterdag succesvol in de Derde Klasse en Vrouwen 2 speelt gezellig in de Vijfde Klassen. Daarnaast is er een enthousiast en gezellig meiden MO13 (MD1) team en staat een 2e meisjes MO13 team op punt van starten.

Bij het zaalvoetbal komt heren 1 uit in de TOPklasse (= hoogste op Districtsniveau) en heren 2 én 3 in de Eerste Klasse, terwijl het 4e tot en met 12e team gezellig en met veel plezier in de Tweede Klasse en lager uitkomen.
Vrouwen 1 in de zaal speelt in de Hoofdklasse, dat is het 1 na hoogste van Nederland, terwijl Vrouwen 2 zeer succesvol in de Eerste Klasse speelt. Daarnaast hebben we Vrouwen 3 en 4 die zeer gezellig in de Tweede Klasse spelen.

Een actieve Business Club en De Club van 100 zorgen er voor dat er mogelijkheden worden geboden om de club weer zo spoedig mogelijk op het niveau te brengen waar we thuis horen. Renovatie van ons sportcomplex (o.a. de kleedkamers, tribune, kantine etc.) is volop bezig of zelfs al afgerond.

Het bestuur van LVV Lugdunum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!