Lugdunumer Kees Botermans ontvangt lintje - LVV Lugdunum

Lugdunumer Kees Botermans ontvangt lintje

26 april 2016 14:45


Kees Botermans is dinsdagochtend koninklijk onderscheiden. Namens Koning Willem Alexander reikte de burgemeester hem een lintje uit voor zijn verdiensten voor de club. Vanaf vandaag mag Kees zich Lid in de orde van Oranje-Nassau noemen.

Kees Botermans is al sinds 1981 lid van Lugdunum en je kunt rustig stellen dat hij heel lang de motor is geweest van de vereniging. Tot voor kort was hij bijna dagelijks als vrijwilliger actief, ruim 35 jaar lang. Al die jaren was hij zeer actief bij en betrokken binnen de jeugdafdeling, waarbij hij zitting had in de jeugdcommissie. Daarnaast trad hij op als jeugdleider, scheidsrechter en gastheer. Maar hij was ook actief als trainer, elftalbegeleider en betrokken bij de organisatie van jeugdkampen en andere jeugdactiviteiten. Inmiddels is hij al jarenlang actief bij het complexbeheer en doet hij de schoonmaak op maandag en vrijdag van het pand. Kees is nog steeds gastheer op zaterdag voor de jeugdteams, speler en vlagger bij zondag 5 en deelnemer aan de Toekomstvisie Lugdunum 2.0.

Kees Botermans ontvangt lintje

V.l.n.r.: André Botermans, burgemeester Henri Lenferink en Kees Botermans. (Foto: Emile van Aelst / Leidse Glibber)

Met een smoes werd Kees vanmorgen door zoon André meegenomen naar de Hooglandse Kerk. Elk jaar ontvangen een aantal inwoners van de gemeente Leiden daar een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. In de kerk werd Kees toegesproken door de burgemeester.

André en Kees tijdens de toespraak van de burgemeester

André en Kees tijdens de toespraak van de burgemeester. (Foto: Emile van Aelst / Leidse Glibber).


De Lintjesregen was dit jaar ook thuis live te volgen via de Facebookpagina van Sleutelstad. Vanaf 13min57 komt Kees in beeld. 

Kees werd voorgedragen door Ger van Helden. Vorig jaar is Ger begonnen met de voorbereidingen en het was in één keer raak. "Kees is een icoon van de club voor mij", zegt Ger. "Hij loopt hier al zó lang rond. Ik maak hem al mee sinds ik zelf in de jeugd voetbalde. En dat is toch al zo'n dertig jaar geleden. Er zijn nog wel meer clubiconen bij Lugdunum, maar je kunt nou eenmaal niet iedereen voordragen. Voor Kees wilde ik het heel graag doen. Ik vind het gewoon een wereldvent!"

Kees krijgt zijn lintje opgespeld door de burgemeester

Kees krijgt zijn lintje opgespeld door de burgemeester. (Foto's: Chris de Waard / Sleutelstad).

Bij de ceremonie in de Hooglandse Kerk waren veel belangstellenden vanuit Lugdunum aanwezig. Bijna het hele bestuur van Lugdunum en vele andere sportvrienden van Kees waren afgereisd naar de kerk om hem het lintje in ontvangst te zien nemen.

Onder hen ook erevoorzitter Phil Verstraaten. "Kees heeft dit zondermeer verdient. Hij is het toonbeeld van een geweldige vrijwilliger. Je hoeft maar iets aan hem te vragen en hij doet het. Vol overgave en inzet. Al die jaren heeft hij belangrijke functies binnen de club vervuld. Als gastheer was en is hij nog steeds enorm belangrijk voor de uitstraling van de club. Ik ben er trots op dat we zulke mensen in ons midden mogen hebben. Voor de club Lugdunum is het ook een enorme eer dat hij deze speciale onderscheiding heeft mogen ontvangen voor het werk dat hij al zo lang bij onze vereniging doet. Iedereen kreeg er een warm gevoel bij toen hij in de volle kerk naar voren werd geroepen."

Kees Botermans en Ger van HeldenPhil Verstraaten en Kees Botermans

Kees Botermans met Ger van Helden en Phil Verstraaten. (Foto's: Jerry Nix / Lugdunum)

Na afloop werd Kees geïnterviewd door Chris de Waard van Sleutelstad FM. Vanaf 1min24 is Kees te horen.

Zestien inwoners uit de gemeente Leiden kregen dit jaar uit handen van burgemeester Lenferink een lintje uitgereikt

Zestien inwoners uit de gemeente Leiden ontvingen dit jaar uit handen van burgemeester Lenferink een lintje. Onder hen Lugdunumer Kees Botermans. De burgemeester kreeg de eer om op de groepsfoto naast Kees te staan. (Foto: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Jerry Nix maakte een uitgebreid fotoverslag van de uitreiking.

Bron: Lugdunum / RvK
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!